Take off för teorin

Så har då teorikursen dragit igång, låt vara med en kort introduktion om kursens upplägg, men ändå...

En blandad skara har samlat ihop; 18 personer från Höganäs i väster, Lund i söder, Göteborg i norr och Hörby i öster, från 17 till 64 år, men inga tjejer tyvärr.

Under hösten blir det hårdmangling i flygradiotelefoni för att kunna vara färdiga till jul, däremellan upplättat med lite luftfartyg generellt, flygningens grundprinciper och praktiska övningar (t ex tankning och tvättning).
På vårterminen kommer resten i form av luftfartssystemet, flygoperativa procedurer, prestanda, färdplanering, navigation, meteorologi och människans förutsättningar. Yiihaaaaa...

Skolchefen sa något mycket vist: Vi kan inte lära dej att flyga. Vi kan ge dej förutsättningar och vi kan stötta dej, med det är bara du själv som kan lära dej att flyga.
Så rätt så. Precis som med allt annat. Du kan inte lära dej något du inte vill kunna, du måste vilja själv (eller tvingas vilja).

På vägen dit och hem lyssnade jag på min favoritskiva (?) just nu; flygradiofraseologi. Verkar vara vist att börja i tid, när vi drar igång går det snabbt genom boken så smygträning verkar vara smart...
Ska börja titta på ankommande VFR, för nu sitter avgående VFR som gjutet.

Första riktiga lektionen (på söndag) ska dock handla om Luftfartyg generellt, 20 sidor om flygplanets huvuddelar, styrsystem, bränslesystem, elektriskt system och brandskydd bl a. Det har jag läst igenom för ett tag sedan; känns ganska basic så det räcker nog med en genomläsning inför träffen.

Tack för idag!
Lämnar frekvensen, Sigurd Gustav Niklas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback