Virtual Roskilde

Nej, rubriken har inget med festivalen att göra. Snarare kvällens övning.

Vi fick återuppliva gamla torrflygningsminnen, då vi gjorde två kollektiva flygningar; först ESTA - studs i ESMS och via OEM hem igen, sedan ESTA - MF - landning på ESGV - landning på EKRK och via EKCH hem.
Denna gång turades vi alltså om att prata med flygledaren under "flygningen", och kursen var alltså luftfartssystemet/flygoperativa procedurer, inte radiotelefoni.

En parentes: Vi "flög" med GSF, som står med pajad propeller i hangaren efter en misslyckad bedömningslandning (glömde fälla ut ställen).

Nåväl, herr flygledare utsatte oss för diverse lustigheter under flygningen, som att tvinga in oss i R41, landa i Varberg utan att gå in i Göteborg TMA, göra en avbruten landning i Roskilde och flyga en omväg p g a mycket trafik över Kastrup. Mycket lärorikt.
Fascinerande att höra flygledaren prata sluddrig engelska med dansk brytning för att efterlikna verkligheten så mycket som möjligt (normalt är det lätt skånsk dialekt som hörs från honom.)


Och ett antal gånger fick vi tillrättavisa honom när han sa Malmö kontroll (som alla vet så heter det Soiiden kontoll nuförtiden). Inte lätt för gamla hundar... (fast han var nog yngre än mig)


Förresten var det strålande fint väder idag; naturligtvis ingen flygning. Varken tid eller ledigt flygplan. Och i morgon ska urkvädret vara över oss igen.

Ha det!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback