Avkoppling...

Dags att summera kvällens (teori)övning: Luftfartyg generellt, avsnitt motor.
50% av det som läraren gick igenom var sådant som jag redan kände till (boxermotor, vevstake, kamaxel, oljefilter t ex), 40% var sådant som säkert (?) inte kommer på provet (turbojetmotorns funktion, priset på tändstift t ex), och 10% var saker som jag inte kände till och troligen eller kanske kommer på provet.
Bland annat de olika temperaturerna att hålla i huvudet när det är risk för isbildning i förgasaren (kommer säkert), hur man märker att det bildas is och riktlinjer för när man ska magra och rika bränsleblandningen.

Så det är med blandade känslor man ser tillbaka på kvällen; å ena sidan hade man kunnat sitta hemma och plugga på annat eller umgåtts med familjen för att spara sina krafter till mer angelägna tillfällen. Å andra sidan har man kanske fått ihop några poäng på det kommande provet. Avgörande poäng?

Ingen kamera med mig idag; det hade iofs inte spelat någon roll, eftersom det inte fanns några möjligheter att fota idag. De plan som dök upp idag (Kullaflygs 2000 och SAS MD82) gjorde det under kurstiden och försvann igen lika fort...

Nåja. Nu dröjer det en vecka innan nästa teori. Då blir det Flygningens grundprinciper, dvs aerodynamik. Basic säger förhoppningsvis fysikläraren igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback